candan
içeri
Can Köken: Far.
1. Ruh. 2. Güç, dirilik. 3. İnsanın kendi varlığı, özü. 4. Gönül. 5. Çok içten, sevimli, şirin kimse.
"Çigong ve daha fazlası"
Psychologies dergisi
Çigong haberi için tıkla!
Yu Yong Nian
Büyük usta Wan Xiang Zhai'ın, ilk öğrencilerinden biri batı tıbbı eğitimi alıp, diş hekimliğinde uzmanlaşmış bir genç adamdı. Adı Yu Yong Nian'dı. 1920'de doğan Yu Yong Nian, temel eğitimini aldıktan sonra tıp yüksek öğrenimi için Japonya'ya gönderildi. 21 yaşında tokyo üniversitesinden mezun oldu ve Çin'e geri döndü. O tarihten sonra Pekin Demiryolları Hastanesinde çalışmaya başladı. 3 yıl sonra, saatlerce ayakta geçen, uzun yorucu diş hekimliği mesaisi yüzünden, Wang Xiang Zhai'nin öğrencisi olarak çalışmaya başladı. 1944 yılında, Dr. Yu ağaç duruşları öğrenmeye başladı ve 9 yıl sonra çalıştığı hastanede, ağaç duruşlarının tedavi yöntemi olarak kullanılmasını başlattı. Başarısı pekindeki bir tıp kongresin sıçrayarak, Çin genelindeki hastanelerde ağaç duruşlarının bir tedavi yöntemi olarak kullanılmasını sağladı. 60 yıldan fazla süren deneyim ve keşifleriyle, Dr.Yu ağaç duruşlarının savaş sanatına uygulanması ve tedavi edici etkileri üzerine araştırmalar yapmıştır.
Ustadan alıntılar : (The Search of WU kitabından)
"Ağaç duruşları çalışmaya başladığınızda, aynı duruşta, başka duruşa geçmeden, mümkün olduğu kadar uzun durmalısınız. Ben ilk ayımda sadece tek duruş öğrenmiştim. Dürüst olmak gerekirse, bu ilk aydan sonra sıkıldım ve çalışmayı bıraktım. Bir süre sonra yeni duruşlar öğrenme umuduyla tekrar çalışmaya başladım ama ne yazık ki tekrar aynı duruşta durmak zorunda kaldım. Bir süre sonra tekrar bıraktım ve yine başladım. Bu bir çok kereler tekrar etti...Aylar ve yıllar geçti.... Giderek ağaç duruşlarının olağanüstü ve neredeyse sınırsız potansiyelini idrak ettim."
"Parkta Wang Xiang Zhai ustayla çalışırken, ağacı kendime doğru çekip itmemi söylerdi. Arada bir mesafe vardı ve nasıl yapabileceğimi hayal bile edemiyordum. Ancak uzun çalışmalar sonrasında ağaçla aramdaki bağlantıyı hissedebildim. Ne demek istediğini o zaman anladım."
"Ağaç duruşları nasıl oluyor da hastalıkları iyileştirip bedeni güçlendiriyor? Çünkü özgün antreman sistemi sayesinde, bedenin bütün piskolojik ve fizyolojik fonksiyonları düzenlenir, güçlenir ve artar.
"Organ sistemlerinize gönderilen bu ilave oksijenle birlikte, özel bir rahatlama ve iyilik/zindelik halinde olursunuz."
"Kararlılıkla ağaç duruşları yapan kişiler, yaşlanma sürecini yavaşlatırlar ve akranlarından daha genç görünürler."
"Hemoglobin, alyuvar ve akyuvar miktarlarındaki analiz, ağaç duruşlarından sonra kanda, fiziksel efor ve duruş süresiyle doğrudan bağlantılı olarak bariz bir artışın olduğunu göstermektedir. Bu açıkça , dinlenme durumuna göre, hemoglobin yani oksijen sağlanmasındaki ve kan dolaşımındaki artışa işaret etmektedir."
"Ağaç duruşları çalışırken, tekrardan sakinleşme yeteneği geliştirirler ve nabızları düşerken her kalp atımında vücuda daha fazla kan gönderirler. Ağaç duruşları ve tamamlayıcı tekniklerini çalışmaya kararlılıkla devam ederlerse, genel kan dolaşımı ve solunumları gelişecek, çalışan kasları güçlenecek, eklemleri, ani sakatlık ve yaralanmalardan korunacak, aynı zamanda kemikler daha fazla kalsiyum bağlayabilecek ve kemik erimesi azalacaktır."
"Ağaç duruşları çalışmasıyla birlikte bedende ödem, ağrı, sızı gibi rahatsızlık veren duyumlar ortaya çıkar ve kararlılıkla devam edildiğinde ortadan kalkacaktır. Özellikle başlangıç aşamasında, insanların büyük bölümünün cesareti kırılır fakat bu gerçekten iyileşmek ve bedenini güçlendirmek isteyenlerin ödemesi gereken bedel gibidir. Bu aynı zamanda sizi bekleyen içsel/zihinsel gelişiminiz için gerekli psikolojik altyapıyı inşa etmenize yardım eder. Duruşları yapmaya başladıktan 1-2 hafta sonra, ağrı, sızı, gerilme gibi hisler yerini hafif kas titreşimlerine bırakır, tüm beden ısınır, terler ve esenlik hissiyle dolar. "
"Pratik yaptıkça, agaç duruşları yapan kişiler oksijen yetmezliği bir tarafa, oksijen bolluğu hissederler. Derinden ve sakin nefes alırlar."
"Olduğumuz yerde, hareketsizce, birliğe kucak açtığımızda, sırlar görünür olur. "
Prof. Yu ile yapılmış röportaj görsellere tıklayınız.